Farah Focquaert over het nut van neurowetenschap tegen criminaliteit

In het recentste nummer van Journal of Criminal Justice geeft de Vlaamse onderzoekster Farah Focquaert een analyse van het gebruik van neurobiologische kennis en neurotools om crimineel gedrag te voorkomen en rehabiliteren. Verder bespreekt ze ethische dilemma’s met betrekking tot preventie, psychiatrische diagnostiek en stigmatisering, en potentiële inbreuken op het recht op autonomie, en de fysieke en mentale integriteit van ‘at-risk’ jongeren, forensische patiënten en gevangenen. [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s