Geschiedenis: vrije wildebat eind 19de eeuw

In 1877 presenteerde een jonge wiskunde Joseph Boussinesq een mémoire aan de Parijse Académie des Sciences waarin hij aantoonde dat bepaalde differentiaalvergelijkingen meerdere oplossingen hebben. Boussinesq zag er een kans in om zijn religieus-geïnspireerde geloof in de vrije wil te verzoenen met de deterministische tendens van natuurwetenschappen. Een debat tussen filosofen en wetenschappers over de vrije wil was het gevolg. Enkele recente papers schenken aandacht aan dit debat. [mueller], [van strien], [bordoni]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s