Huldeboek Ted Honderich

Gregg Caruso, de Amerikaanse vrije wilscepticus die vorig jaar nog te gast was in Gent, redigeerde een huldeboek voor Ted Honderich, auteur van onder meer het tweedelige A Theory of Determinism (1988 – 1990) en één van de eerste hedendaagse filosofen die vrije wil volkomen onverenigbaar vond met determinisme. Overigens blijft Honderich tot op vandaag een harde determinist. De essays van onder meer Noam Chomsky, Saul Smilansky, Derk Pereboom, Paul Russell groepeerde Caruso rond drie thema’s: bewustzijn, determinisme en het principe van menselijkheid. Een tekst van Honderich verschijnt binnenkort op de traditiepagina. Een link naar het boek vind je hieronder. Omdat het boek nogal duur is, mogen geïnteresseerden Consequent altijd om een kopie van een bijdrage verzoeken. [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s