nogmaals over het manipulatie-argument

Een krachtig wapen voor vrije wilsceptici is het manipulatie-argument. Van dit argument zijn er verschillende versies in omloop. De Amerikaanse filosoof Alfred Mele die vorig jaar nog in Gent te gast was, werkte een heel beroemde variant uit: het zygote-argument. In haar ingenieuze boek ‘Causation and Free Will’ (2017) nam Carolina Sartorio dit argument onder vuur met een slink tegenvoorbeeld. In een recente paper in Philosophical Studies reageert Mele op die aanval. Je vindt het artikel via de deze [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s