For ordinary people, free will is alive and well!

Zo concludeert een recente paper die onderzocht wat gewone mensen begrijpen onder ‘de vrije wil’. In tegenstelling tot wat vrije wilsceptici denken is de vrije wil voor hen geen oorzaakloze beslisser maar gewoon de afwezigheid van belemmeringen. Gewone mensen vinden een vrije wil perfect verenigbaar met determinisme, causaliteit en wetenschappelijk denken. De paper verscheen in Consciousness and Cognition en is van de hand van Andrex Vonash, Roy Baumeister en Alfred Mele. Je vind hier een [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s