Wat is het (neurale) verschil tussen straffen en compenseren?

In het vakblad The Journal of Neuroscience verscheen onlangs een studie van Alan Sanfey en Carsten De Dreu waarin ze onderzochten welke neurale netwerken aanzetten tot straffen na onrecht en schade, en welke eerder stimuleren tot het vragen om compensatie. Wat is voor ons brein het verschil tussen straf en compensatie? Dit is een onderscheid dat erg relevant is voor het vrije wilsceptisme. Bovendien onderzochten ze het effect van het neurohormoon oxytocine op deze neurale circuits. Je vindt de studie in de volgende [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s