Giesje Wouters over moraal in een vrije willoze wereld

Met het oog op de discussievoormiddag van 31 maart [activiteiten] werkte de Nederlandse filosofe Giesje Wouters haar standpunt uit. Centraal staat de vraag hoe moraal overeind blijft in een wereld zonder vrije wil? Hoe kan je morele verantwoordelijkheid verwerpen maar morele plicht behouden? Haar antwoord: beide morele constructen vereisen, filosofisch gezien, een verschillende vorm van controle. Je vindt haar standpunt in een bondige tekst via [link]. Op 31 maart werkt dit standpunt verder uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s