Mensen hebben geen vertrouwen in robotmoraal

Is het een goed idee om machines morele beslissingen te laten nemen? Tegenwoordig voeren robotische armen levensbedreigende medische operaties uit, bombarderen dronen en onbemande vliegtuigen vijandelijke doelwitten en doen algoritmen aanbevelingen voor rechterlijke straffen. Hoewel mensen nog altijd de eindbeslissing nemen, vertonen machines steeds meer autonomie. Nochtans zijn er geen redenen om aan te nemen dat hun morele beslissingen inferieur zijn. Wel integendeel, ze hebben geen last van irrationele invloeden en verwerken bovenmenselijke hoeveelheden informatie die nodig zijn om een juiste beslissing te nemen. Hebben wij vertrouwen in morele beslissingen door machines? Een recent onderzoek laat zien dat we onze menselijke morele beslissingsmacht nog niet zo gauw uit handen willen geven.  [link]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s