Opmerkelijke studie: rechters die minder in de vrije wil geloven, straffen niet milder

Een studie die binnenkort in Journal of Applied Psychology verschijnt, toonde aan dat rechters die beïnvloed worden door stellingen die het bestaan van de vrije wil ontkennen, niet milder straffen. Dit is opmerkelijk aangezien gelijkaardig onderzoek bij leken (Shariff et al., 2014) zulk verband tussen vrije wil-denken en hard straffen liet zien. De onderzoekers, waaronder Marcel Brass (Gent) en Oliver Genschow (Köln), weten niet goed waar dit verschil tussen leken en rechters vandaan komt. Wie een kopie van het aanvaarde manuscript wilt, stuur een mailtje naar jan.verplaetse@ugent.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s