Gerard Bodifee gelooft in de vrije wil en schreef er een boek over

De Vlaamse scheikundige, astrofysicus, essayist en wetenschapsjournalist Gerard Bodifee houdt in zijn recentste boek ‘De vrije wil’ een vurig pleidooi voor het bestaan van de vrije wil; een vermogen dat ons onderscheidt van dieren en ons een unieke plaats geeft in de kosmos. Bodifée gelooft dat aan de ontkenning dramatische gevolgen verbonden zijn. “Welke verantwoordelijkheid draag ik nog als mijn handelingen alleen maar de effecten van blinde moleculaire processen zijn? Hoe zouden we de misdadiger nog iets kunnen verwijten? Hij handelde immers onvrijwillig. Een humane samenleving op deze basis inrichten is onmogelijk. In het dagelijkse leven blijven we hoe dan ook kiezen en beslissen.” Verschenen bij uitgeverij Sterck & De Vreese en te bestellen via [link].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s