Hard determinisme blijft een stevig filosofisch verankerde versie van het vrije wilscepticisme

In het filosofische vaktijdschrift Theoria publiceerde de Amerikaanse filosoof Michael A. Istvan JR. (Austin Community University) enkele maanden geleden een eigentijds pleidooi voor een hard-deterministische visie op het niet-bestaan van de vrije wil en de onmogelijkheid van morele verantwoordelijkheid. Tegen modieus geflirt in met quantummechanica en allerlei zogenaamde “acausale” wetenschappelijke extravaganties. Je vindt de abstract van het artikel hier [https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/theo.12280] Wie de tekst zelf wil, geeft me een seintje op [jan.verplaetse@ugent.be]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s