LEDEN

Jan Verplaetse (°1969) is moraalfilosoof (Universiteit Gent) en auteur van Zonder vrije wil (2011) waarin hij pleit voor een samenleving zonder schuld, verwijt en verdienste.

persoonlijke website

portret1cr

Kris Wellekens (°1977) is advocaat en bemiddelaar in familiezaken te Gent. Zijn professionele invalshoek is deze van het systeemdenken: mensen, en derhalve meningsverschillen tussen mensen, kunnen pas werkelijk begrepen worden in de context van hun relaties en dynamieken.

– persoonlijke website –

Foto-profiel-250616-225x300

Sarah Comer (°1985) is advocate te Gent, gespecialiseerd in het strafrecht en het jeugdrecht. Vaak loopt het al van kinds af aan verkeerd. Hoe kunnen we als samenleving op tijd ingrijpen? Wat zijn de oorzaken van het menselijk falen? Welke maatregelen bieden de beste garantie op een succesvolle reïntegratie in de maatschappij? Hoe ga ik als slachtoffer om met woede en verdriet? Het zijn vragen die dagelijks aan bod komen in haar praktijk.

persoonlijke website – (nog niet beschikbaar)

sarah comer

 

Miriam van Reijen (°1946) is afgestudeerd in de sociale filosofie en in de cultuur- en godsdienstsociologie. Zij doceert aan de universiteiten Nijmegen en Tilburg. Zij promoveerde in 2010 aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift over Spinoza, passie en politiek. Vanaf 2011 heeft zij een eigen opleiding Filosofie in de praktijk aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte in Leusden, en geeft zij lezingen, cursussen en workshops, met name over de stoïcijnse filosofie en Spinoza. Zij is bestuurslid van de Vereniging Het Spinozahuis.

persoonlijke website

Foto Brabants Dagbald

Nele Verberckmoes (°1986) is advocate te Gent, gespecialiseerd in familierecht en jeugdrecht. De toepassing van het vrije wil scepticisme op het juridische en relationele vak houdt haar bezig. Als advocate denkt zij na over causaliteit, verschillende soorten verantwoordelijkheid en de verwachtingen, gevoelens en gevolgen die mensen daaraan koppelen.

– persoonlijke website – (nog niet beschikbaar)

IMG_1976

Advertenties