Lezing: “Celdood: de ontdekking van een biologisch raadsel”

Elke seconde sterven in ons lichaam 1 miljoen cellen. Deze dode cellen worden opgeruimd en gerecycleerd. Zonder celdood zijn levende wezens ten dode opgeschreven. Ook werd snel duidelijk dat deze processen een cruciale rol spelen bij de talrijke ziekten. Te veel celdood leidt tot neurodegeneratieve ziekten, te weinig celdood tot kanker. In deze lezing vertelt Peter Vandenabeele, moleculair bioloog aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en verbonden aan de Universiteit Gent (UGent), alles wat we momenteel weten over dit bijzondere biologische mechanisme.

Plaats: Geuzenhuis (zuilenzaal) in Gent

Tijdstip: maandag 16 oktober 2017 om 20u

Inkom: 5 euro (gratis voor studenten)

Organisatie: Fonds Lucien De Coninck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s