Vroeg ingrijpen bij pleegkinderen (radio 1)

Luister naar deze aflevering van de Wereld van Sofie (Radio 1, 27/10) over het belang van vroeg ingrijpen in de keten van causaliteit bij pleegkinderen en het verlenen van trauma-sensitieve zorg op jonge leeftijd. Niet alleen verbijsterend welke zware gevolgen een pleegkind van negen maanden oud al met zich meedraagt. Het roept ook allerlei vragen op die erg relevant zijn vanuit een vrije wilsceptische perspectief: wat als de jongen in zijn ouderlijke omgeving was gebleven? Wat als hij dan een agressieprobleem zou ontwikkelen en later misdrijven zou plegen? Zouden wij hem dan overladen met verwijten en schuld?

https://radio1.be/programma/de-wereld-van-sofie/radioitem/onze-pleegzoon-was-amper-9-maanden-en-toch-al-zon-groot-trauma/29694

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s